Πρεσβευτής STEM στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Scientix ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την προσθήκη 200 νέων μελών από όλο τον κόσμο που εντάχθηκαν στην Ομάδα Πρεσβευτών (Scientix Ambassadors) το 2023 ανεβάζοντας τον αριθμό των πρεσβευτών στους 1283 συνολικά.

Στόχος τους η προώθηση της καινοτομίας στη διδασκαλία και της μάθησης, καθώς επίσης η ενθάρρυνση της πανευρωπαϊκής συνεργασίας σχολείων και εκπαιδευτικών γύρω από το STEM και άλλες καινοτομίες. Προσπαθούν να διευκολύνουν την ανταλλαγή γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες.

Στον κατάλογο πρεσβευτών STEM της Scientix (Scientix Ambassadors) προστέθηκαν 27 νέοι πρεσβευτές για την Ελλάδα, μια εκ των οποίων είναι η εκπαιδευτικός Πληροφορικής του 3ου Γυμνασίου Υμηττού Βασιλική Κατσικώστα.

Στον τίτλο οδήγησε η επιτυχής παρακολούθηση συγκεκριμένων σεμιναρίων του European Schoolnet, η ολοκλήρωση των οποίων απαιτούσε την κατάθεση εργασιών και διδακτικών σεναρίων. Στην τελική φάση ακολούθησε επίσης και η έγκριση από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.

Η SCIENTIX είναι μία πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία προωθεί και την παγκόσμια συνεργασία μεταξύ δασκάλων STEM, ερευνητών εκπαίδευσης, φορέων χάραξης πολιτικής και άλλων εκπαιδευτικών φορέων για να εμπνεύσει τους μαθητές να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στον τομέα της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών (STEM).

Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δημιουργήθηκε με τη συνένωση, συνεργασία και δραστηριοποίηση των 34 Υπουργείων Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει έδρα τις Βρυξέλλες.

Το Scientix λειτουργεί από το 2010 υπό τον συντονισμό του European Schoolnet (EUN), του δικτύου των Υπουργείων Παιδείας και με χρηματοδότηση από τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

26/5/2023