Προσθήκη Επιπέδων

Τα επίπεδα στο Pixlr εμφανίζονται στη δεξιά στήλη. Αν δεν εμφανίζεται η στήλη κάντε κλικ στο εικονίδιο με το βελάκι στη μέση της στήλης. Θα παρατηρήσετε ότι κάθε εικόνα που φορτώνετε στο Pixlr X αποτελείται από τουλάχιστον ένα επίπεδο στο οποίο αναφερόμαστε ως το αρχικό ή το επίπεδο βάσης (base layer).

Αρχικά το επίπεδο αυτό είναι “κλειδωμένο” που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εφαρμόσετε μετασχηματιμούς όπως αλλαγή διαστάσεων και περιστροφή του επιπέδου στο μενού Ταξινόμηση. Μπορείτε να κάνετε αλλαγή διαστάσεων αν το ξεκλειδώσετε όπως θα μάθετε στη συνέχεια.

Η αλλαγή διαστάσεων που γίνεται στο μενού Διάταξη δεν επηρεάζεται από το κλείδωμα ενός επιπέδου γιατί αυτή εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα μιας εικόνας.

Επίπεδα κειμένου

Στο Pixlr προσθέτε νέα επίπεδα με διάφορους τρόπους. Το έχετε ήδη κάνει όταν εισάγετε ένα πλαίσιο κειμένου. Αυτό προστέθηκε αυτόματα στη λίστα των επιπέδων.

Προσθήκη γραφικών του Pixlr

Ένας άλλος τρόπος είναι από το μενού Προσθήκη στοιχείου όπου εισάγετε γραφικά από τη βιβλιοθήκη του Pixlr, προσέξετε όμως από αυτά τα περισσότερα δεν είναι διαθέσιμα στη δωρεάν έκδοση.

Προσθήκη νέας εικόνας

Από το ίδιο μενού Προσθήκη στοιχείου μπορείτε να μεταφορτώσετε μια εικόνα από τον υπολογιστή σας.

Υπόδειξη: Για να προσθέσετε μια εικόνα από τη βιβλιοθήκη Unplash του Pixlr, μεταβείτε στην αρχική σελίδα, επιλέξετε εικόνες από το μενού αριστερά και αφού βρείτε μια εικόνα επιλέξτε Προσθήκη τρέχοντος.

Προσθήκη από τη στήλη επιπέδων

Εκτός από τους παραπάνω τρόπους μπορείτε να εισάγετε επίπεδο πατώντας το κουμπί + της στήλης επιπέδων δεξιά. Εδώ έχετε περισσότερες επιλογές όπως

  • Άδειασμα: Ένα άδειο επίπεδο με διαφάνεια, χρήσιμο για να σχεδιάσετε με τα εργαλεία σχεδίασης του Pixlr.
  • Σχήμα: Διάφορα γεωμετρικά σχήματα
  • Πλαίσιο: Εικόνες σε διάφορα σχήματα πλαισίου

Από αυτά ενδιαφέρον έχει το Πλαίσιο με το οποίο εισάγετε μια εικόνα και επιλέγετε το σχήμα πλαισίου.

 

Οι διάφοροι τρόποι ανάμιξης μεταξύ των επιπέδων:

  • Αδιαφάνεια

Σε κάθε επίπεδο μπορείτε να ρυθμίσετε την Αδιαφάνεια από 100% (χωρίς διαφάνεια) μέχρι το 0% (πλήρης διαφάνεια).

 

  • Λειτουργία μίξης

Υπάρχουν διάφορες λειτουργίες μίξης που μπορείτε να εφαρμόσετε εκτός από την προεπιλογή Κανένα. Η κάθε μια από αυτές εφαρμόζει διαφορετικό “αλγόριθμο” μίξης με βάση κυρίως τα χρώματα.

 

  • Overlays

Τα overlays είναι μια τεχνική με την οποία δημιουργούμε διάφορα εφέ σε μια εικόνα στοιβάζοντας ένα επίπεδο (overlay) συνήθως αφαιρετικό με συνδυασμό μίξης και αδιαφάνειας.